06.45 i går träffades 13 au pairer på tågstationen för att åka till Verona. De flesta var från Tyskland, förutom jag, en kanadensare och en italienska. Verona var ännu en väldigt typiskt italiensk stad med väldigt gamla byggnader och kyrkor kring en flod. Vackert!
 
Vårt första stop var förstås Julias (Romeo & Julia) balkong.
 
 
Alla vi au pairer och bronsstatyn av Julia. Det hör till att man ska röra Julias bröst, det betyder att man kommer ha lycka i kärlek eller något likanande. I bakgrunden ser ni kärleksmeddelanden.
 
 
Väggen där man kan skriva kärlekshälsningar. I hela staden kunde man se kärlekslappar upphängda här och där, men det här är alltså det egentliga stället.
 
 
Vi vandrade omkring i  Giardino Giusti trädgården
 
 
The Verona Arena, som tillsammans med Julias balkog är de mest kända symbolerna för Verona. Arenan är byggd någongång innan år 100 och är den tredje största amfiteatern i Italien. Ännu i dag är den i användning för olika skådespel och operor.
 
 
Utanför Arena
 
Uppe på kullen bakom träden ser ni ett gammalt slott och nedanför ser ni en urgammal romansk teater. Teatern är liksom Arena byggd före år 100. Teatern är alltså ovanför den gråa bilen till höger, den ser ut som pelare typ. Vi hade faktiskt lite svårt att hitta teatern för vi trodde att det skulle vara en stor teater, men egentligen är det bara ruiner kvar typ. Men nu och då spelas det fortfarande teater där.
 
 
Det riktigt centrala området i gamla italienska städer är ofta omringade av en flod, precis som på bilden. Detta så att det förr i tiden var lättare att skydda de centrala delarna.

Kommentera

Publiceras ej