Måndag 12.05.2014 kl.12.19

Sitter för tillfället i ett väntrum hos en tandläkare i Tijuana, Mexiko. En kompis har tandproblem och behöver få det fixat. Vanliga försäkringar i USA täcker inte tandläkarbesök, så vi åkte till Mexiko i stället. I USA skulle det kosta över 1000$, medan det kostar ca 300$ för samma service i Mexiko.

I går kväll tog vi tåget från Claremont till LA, där vi hyrde en bil. Vi körde via Laguna Beach till San Diego, där vi sov. Det är en tradition här att alla seniors (de som blir färdiga nu i vår) hyr hus längs med stranden i San Diego och festar där i en vecka före graduation. Så vi spenderade alltså natten i ett av dessa hus. Imorse körde vi till gränsen till Mexiko, lämnade bilen på amerikanska sidan och korsade gränsen till fots. Det var bara att gå igenom en svängdörr så var vi i Mexiko, haha. Då vi gick runt det första hörnet såg vi en militärklädd man med ett maskingevär. "Yep, vi är definitivt i Mexiko nu!" sa jag. Lite längre fram stod en till man med likadant gevär. Lite läskigt. Den här landsgränsen är förresten den mest korsade gränsen i hela världen.

Då tandproblemet är fixat ska vi utforska Tijuana och sen åker vi tillbaka till San Diego och senior apartments igen ikväll. Hemma på campus igen tisdag kväll.

Puss