Idag, för ett år sedan, tog jag mina första steg i USA. I Los Angeles. Minns ännu hur häftigt jag tyckte att det var då jag steg av planet på LAX och hörde Maroon 5s This Love spelas i högtalarna i värmen. Inte långt efter träffade jag bl.a. Gina, Luca och Cele, vi alla hade just anlänt och hade ingen aning om hur fina minnen vi skulle komma att skapa tillsammans. This Love jaa, oj vilken kärlek jag känner för hela det här äventyret. Alla människor och vänner jag träffade, allt vi gjorde och upplevde. Tänker fortfarande på det varje dag. Spring break i Mexico, Las Vegas, Coachella och sista månaden av resande. Love.

Detta ska firas ikväll med Back to School på The Monkey. Det blir alltså ett kärt återseende med min fina halare ikväll. Nu drar jag just till Amanda på förfest. 


Imorse ordnades läsårsinfo för alla logopedistuderande, liksom varje läsår. Normalt brukar detta vara ett bra tillfälle att få en massa nyttig info om olika förändringar och vad som komma skall. Men nu i och med all omstrukturering vid ÅA kändes det som ett ointressant, råddigt personalmöte. Nåväl. Numera studerar jag alltså inte längre vid "Institutionen för psykologi och logopedi" utan vid "Fakulteten för humaniora, psykologi och teologi".

Efter personalmötet gick jag till bibban för att använda Word och fixa till min kandidatavhandling. Nu är den än en gång inskickad till handledaren. Nu ska jag gå hem.

Steg upp efter att ha snoozat lite, åt frukost och satte på datorn och tänkte rätta till de sista (som jag så många gånger trott) ändringarna på kanden. Men det gick inte så bra... Jag är jättenöjd med min MAC, men då det kommer till att skriva skoluppgifter... Jag började med att ändra smågrejer men insåg ganska fort att jag inte förstår mig på skrivprogramet. Och jag vill för allt i världen inte förstöra min kand. Så beslöt att skjuta upp arbetet. Jag borde verkligen på ett eller annat sätt skaffa Word till min dator. Nåväl, ska försöka fixa det imorgon i skolan i stället.

Annars så har jag inlett ännu en ny kurs, nämligen Arbetshandledning. Det känns som att det kommer bli en bra och nyttig kurs. Kursen ger oss 1 studiepoäng och kommer gå varannan tisdag, allt som allt 8 gånger. Var och en kommer att turvis få ta upp ett ämne eller problem som vi stött på, t.ex. under en praktik,  och känner att vi vill diskutera. Ett exempel kunde vara hur man ska bemöta omotiverade anhöriga eller svårt sjuka patienter. Sen kommer vi också att läsa lite litteratur och diskutera. Många viktiga och intressanta funderingar kommer säkert att tas upp! 

Efter föreläsningen kl. 17 gick jag och Anna på Late Lunch till studentrestaurangen Gado. Superbra ju, näringsrik middag för ynka 2,60€.

Flygande Jakob