Äntligen har jag fått Pisabilderna av Ana, så jag kan visa er!
 
Efter tågtrubbel hamnade vi alltså i Pisa måndag kväll, efter närmare 9 timmar i tåg. Framme på tågstationen frågade vi efter tåg till Milano för följande morgon, men ingen kunde ge oss den information vi ville ha, de bara sa att vi måste vänta tills morgonen och se hur läget är.
 
I tåget hade vi googlat hotell i Pisa, så det första vi gjorde då vi kom fram var att följa googles vägbeskrivning till vårt hotell, som visade sig vara mycket bättre än det i Nice. Eller egentligen var det bed&breakfast, inte hotell. Staden lystes upp av ett konstigt vackert rött ljus då vi vandrade mot vårt bed&breakfast. Vi försökte fånga skenet på bild, men misslyckades.
 
Efter att vi snabbt fräschat till oss efter den långa tågfärden, och innan vi gick ut, googlade jag snabbt sevärdheter i Pisa. Det visade sig att det inte fanns alltför många saker man "måste" se, vilket var skönt med tanke på att vi bara hade en kväll på oss att se allt vi ville se.
 
Och se vad vi hittade, Det Lutande Tornet, som egentligen var det enda jag verkligen ville se i staden.
 
Pisas duomo (domkyrka) och Det Lutande Tornet.
 
Tornet är domkyrkans fristående klocktorn som började byggas år 1173. 187 år senare, år 1360, var tornet färdigt. Det lutade redan innan det färdigställdes på grund av att marken var mycket vattenrik och lerig. Som ett försök att lindra problemet under byggandets gång, byggdes tornets topp i en lite annan vinkel. Under årens lopp har tornet justerats för att lindra rasrisken. Nu vet ni det.
 
Pisas mest populära sevärdheter: baptisterium, domkyrka och ett lutande torn- alla på ett och samma ställe.
 
Utsikten från vårt rum
 
Mera utsikt från vårt rum
 
God morgon och hej då Pisa.
 
Vi vaknade upp tidigt tisdag morgon, åt frukost och traskade till tågstationen i hopp om att ta oss till Milano. Det visade sig att alla tåg fortfarande var inställda i området varifrån vi kom och att enda sättet att ta sig till Milano var att åka via Florence, vilket vi alltså gjorde.
 
Pisa var en vacker stad, med en helt annan atmosfär jämfört med Milano. Lugnare och mer avslappnad. Lite synd att vi bara fick se staden några timmar by night, men bättre än ingenting. Och vi fick ju se det lutande tornet i alla fall.
 

Kommentera

Publiceras ej