I morse gick jag glatt till min första italienska lektion, glad över att få lära mig språket alla runt omkring mig pratar. Men usch så hemskt det var, ville nästan börja gråta. Varför?

- Vi var 17 personer tror jag, alla förutom jag och två till kunde redan småprata på italienska och visste grunderna, trots att kursen är för nybörjare.

- Hatar verkligen lärarens attityd. Hon pratade endast på italienska, trots att hon visste att en del av oss inte hade en aning om vad hon pratade om på italienska. Och joo, jag vet att hon kan prata i alla fall lite engelska.

- Läraren skrattade åt mig då jag svarade fel. Hur i hela världen ska jag kunna veta vilken verbform som ska användas då jag inte ens vet vad meningen jag försöker uttala betyder?

- Läraren förklarade ingenting, hon bara tittade på oss som inte förstod som om vi vore idioter. Hon förklarade ingen grammatik alls, utan bara gav oss uppgifter att fylla i. De flesta var klara då jag hade fyllt i typ 3 luckor. Men det brydde förståss inte läraren sig i.

Jag var så arg och uppgiven då jag äntligen fick gå hem.

Kommentera

Publiceras ej