Rom är fylld av kyrkor och basilikor. Den här se speciell ut och var den första jag gick in i före Emilia anlände till Rom.
 
Petersplatsen i Vatikanstaten. Kön som syns på bilden är kön för att gå in i kyrkan, det här är inte ens halva kön så vi kände inte riktigt för att ställa oss i kö.
 
Kyrkornas kyrka, Peterskyrkan i Vatikanstaten
 
Vi fick höra att självaste Påven skulle hålla tal, så vi väntade tillsammans med många andra på att få se skymten av honom.
 
Klockan 12.00 på söndagen höll han tal från ett fönster
 
Pantheon
 
Vittorio Emanuele II monumentet på Piazza Venezia, mäktigt!
 
Ruiner
 
Mera ruiner
 
Colosseo by night
 
Spanska trappan. Det var lite synd att vi bara såg trappan i mörkret.
 
FULLT med folk nedanför Spanska trappan.Via Condotti som ni ser här, rakt framför Spanska trappan, är kanske den finaste (dyraste och lyxigaste) gatan i Rom.
 
Här är vi på guidad rundtur i Palatino Roman Forum, som består av en massa ruiner. Intressant med en guide som berättade historier och visade bilder på hur det har sett ut förr i tiden.
 
I Roman Frum. Det här är ruinerna från Vestas tempel, där prästinnorna bodde
 
Roms första gata, underlaget är original och allt.
 
Den guidade rundturen fortsatte till Colosseum. Golvytan som syns är nivån på golet där spelen hölls och gångarna under golvet är "backstage". Helt otroligt att tänka att det här faktiskt har hänt påriktigt... 80 000 personer samlades för att se på en fight medan staden bjöd på mat och dricka...
 
En sista bild utanför Colosseum
 
Rom var den enda staden i Italien som varkligen givit mig storstadsfiilis. Och samtidigt var allt så gammalt och det fanns något sevärt vart man än gick. Definitivt min favoritstad i Italien!

Kommentera

Publiceras ej