13,5 timmar efter att jag steg upp i Milano är jag nu i Åbo hos Antonia.  Och det känns braaaa!

Först tog jag taxi hemifrån till tågstationen i Milano därifrån jag satte mig på en buss till flygplatsen i Bergamo. På flygplatsen blev det dock väldigt stressigt p.g.a. dålig skyltning... Det slutade med att jag fick springa förbi en låååång kö för att komma till säkerhetskontrollen. Då ja kom fram sa jag åt kvinnan att jag hade bråttomt och vilket flyg jag skulle med. Hon gjorde mig bara mer stressad då hob sa typ "oj, du ska nog akynda dig då!". Jag var den sista att komma till gaten och jag han med mitt flyg och jag kunde pusta ut.

I Villmanstrand gick allt smidigt och jag tog en taxi till tågstation. Jag åt en god reissumies smörgås innan jag hoppade på tåget till Böle, där jag sedan bytte tåg till Åbo. 

Nu ska vi äta hos Antonia och ikväll ska vi ha julmys med klassen. Ska bli kul att träffa dem igen efter ett år!!
Åt en tidig lunch hemma innan jag träffade en kompis i stan för en kaffe. Vi började prata om kultur och så kom vi in på att ingen av oss hade sett Leonardo Da Vincis målning "Sista måltiden" som ju finns här i Milano.

Så vi satte oss på spårvagnen för att kolla om det mot förmodan skulle finnas någon ledig tid att få se tavlan. Men det famns det förstås inte. Det fanns en tid senare på eeftermiddagen men den tiden är vi båda med våra barn. Så jag kommer lämna Milano utan att se skymten av mästerverket.

Nu sitter jag i skolans café och väntar på att Martina ska sluta. Giacomo är hemma idag för han hade spytt inatt.

Igår tackade jag ja till en praktik till våren. En finskspråkig sådan. Gulp. Jag kommer att leda en dysartrigrupp tillsammans med en finskspråkig studerande och en finskspråkig talterapeut, som alltså kommer fungera som vår handledare. Jag är väldigt osäker på min finska efter att varit utomlands ett år och numera tänker på engelska. Men gissar och hoppas att finskan kommer komma tillbaka fort bara jag kommer tillbaka till Finland och börjar på.. Det kändest lite fel att tacka nej eftersom vi läser väldigt lite om dysartri i skolan och det är en väldigt fin erfarenhet att jobba med en grupp! Det kommer alltså bli en utmaning men det ska nog gå bra!

Sen kommer jag också att vara tutor för utbytesstuderande som kommer till Åbo Akademi under våren. Fick listan på de jag kommer ansvara för idag, de är från Island,  Tyskland, Turkiet, USA och Frankrike. Ska bli kul att fortsätta få internationella kontakter! :)

En av många fina juldekorationer i barnens skolaI söndags var jag till en härlig julbutik med barnen, deras pappa och deras moster. Det var så roligt att se hur glada barnen var!